Kevään Teatterijoukko on täällä!

Ryhmämuotoisten ammattiteattereiden ohjelmistolehti Teatterijoukko on ilmestynyt. Kevään ohjelmisto on runsas kattaus klassikoita, uusia tekstejä, musikaaleja, festareita, tanssia, sirkusta ja nukketeatteria.

Lastenkirjallisuuden klassikko Liisa Ihmemaassa saa uuden muodon kolmen eri teatterin, Tanssiteatteri Erin, Unga Teaternin ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin lavoilla. Lapsille riittää herkuteltavaa myös Hurraa! -lastenteatterifestivaalilla sekä Nukketeatteri Sammon, Tanssiteatteri Raatikon, Teatteri Hevosenkengän ja Maria Baric Companyn tuotannoissa.

Continue Reading

Selvitys häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta elokuva- ja teatterialalla on valmistunut

Laajassa selvityksessä tunnistetaan alan ominaispiirteet ja annetaan hyviä toimenpide-ehdotuksia. Seuraavaksi tulisi kuitenkin kiinnittää tarkemmin huomiota laajan freelancer-kentän tilanteeseen.

Ministeri Sampo Terhon toimeksiantama selvitys elokuva- ja teatterialan häirinnästä, epäasiallisesta käytöksestä on valmistunut. Oikeustieteen tohtori, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetojan tekemä selvitys on laaja ja asiaan paneutunut, vaikka selvitys toteutettiin hyvin lyhyessä ajassa.

Selvitys tunnistaa ja avaa hyvin elokuva- ja teatterialan ominaispiirteitä. Siinä tunnistetaan myös että epäasiallisesta kohtelusta puhuttaessa kyseessä on laaja alojen rakenteisiin ja toimintakulttuuriin pohjautuva kokonaisuus, jossa muutoksen aikaansaaminen vaatii pitkäjänteistä työtä ja seurantaa.

Continue Reading

Yhteistuotantojen monimuotoisuus

Suomen Teatterit, Teatterikeskus ja Teatterin Tiedotuskeskus (Tinfo) järjestivät Kuinka sopia yhteistuotannoista? -seminaarin 5.6.2015 Teatterikulmassa. Tilaisuuteen ilmoittautui 26 erilaista teatterin, tanssin ja sirkuksen toimijaa. Paikalla käytiin hienoa keskustelua niin sopimusmalleista, yhteistuotantojen määrittämisestä, tuottamisesta, rahoittamisesta kuin kentän rakenteen haasteista. Omista yhteistuotannoistaan olivat kertomassa Linnateatterin toimitusjohtaja Maija Palonheimo, Vapaan teatterin johtaja Mikko Roiha ja Teatteri Aurore B:n tuottaja Tuula Väisänen. Tilaisuudessa esiteltiin myös yhteistuotantojen sopimusmalliluonnos ja pohdittiin yhteistuotantojen tilastointia.

Lue koko artikkeli Suomen Teatterit ry:n blogista.

Tinfo, Teatterikeskus ja Suomen Teatterit ry ovat laatineet yhteistyössä esimerkkimallisopimuksen, joka on tarkoitettu apuvälineeksi ja muistilistaksi yhteistyötä suunnittelevien teattereiden sopimustoimintaan. Sopimuspohjaa saa käyttää ja muokata vapaasti.

Lataa sopimusmalli tästä: Yhteistuotantosopimus