Esittelyssä Todellisuuden tutkimuskeskus: Vanhojen tanssit

Todellisuuden tutkimuskeskus: Vanhojen tanssit

“Vanhojen tanssit” on kuukauden mittainen esitystaidetapahtuma tanssiaiset, tapahtuma, happening, joka järjestetään ikäihmisille, jotka asuvat vielä kotona. Heille tarjotaan mahdollisuus tavata toisiaan ja taiteilijoita. Vanhojen tansseissa on kolme vaihetta:

  1. Valmistautuminen juhlaan, tutustuminen ja voimauttavien valokuvien otto
  2. Tanssiaiset
  3. Näyttely

Hanke on soveltavan taiteen ammattilaisten Jonna Wikströmin ja Pirre Toikkasen luotsaama projekti, joka on toteutettu kertaalleen vuonna 2019. Kokonaisuus koostuu kolmesta osasta, jotka ovat työpajat, juhla ja näyttely. Tarinateatteria ja voimauttavaa valokuvaa yhdistävä projekti tuo kotona asuvat seniorit vahvoiksi toimijoiksi, joiden oma taide ja tekijyys ovat olennainen osa projektia. Juhla-teema mahdollistaa oman elämänkaaren tärkeiden hetkien muistelun, mutta tuo iloa ja naurua myös tähän hetkeen. Tavoitteena ovat muun muassa vanhusten arvostuksen lisääminen, toimintakyvyn lisääminen ja edistää kulttuuristen oikeuksien toteutumista.

TTK Muokannut kuvista Jonna Wikström Kuva Lindholm HakonMuseovirasto ja Jonna Wikström kotialbumi

Muokannut kuvista Jonna Wikström Kuva Lindholm HakonMuseovirasto ja Jonna Wikström kotialbumi

Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -hankkeessa on mukana useita taideyhteisöjä: Anti Festivaali, Myrskyryhmä, Osiris Teatteri ja Loiske Company, Piste Kollektiivi, Sirkus Magenta, Teatteri Ilmi Ö, Teatterikone ja Todellisuuden Tutkimuskeskus. IKO - kulttuurihyvinvointia ikäihmisille hankkeessa ikäihmisten hyvinvointia tuetaan taiteen avulla. Samalla edistetään taiteen saavutettavuutta parantavaa, räätälöityä toimintaa, jolla on pitkäaikainen asema erityisesti kotona-asuvien arjessa.
IKO- kulttuurihyvinvointia ikäihmisille on STM:n rahoittama hanke, jota toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Teatterikeskus ja sen jäsenyhteisöt, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Aili-verkosto.

Seuraa ja tutustu Teatterikeskuksen jäsenyhteisöjen toteuttamia kulttuurihyvinvointipalveluja täällä.