Hankkeet ja projektit

Suunnitteilla olevat hankkeet

Tulevaisuuden tekijät - Suomalaisen ryhmämuotoisen teatterin historia, nykypäivä ja tulevaisuus

Kolmivuotisen projektin tavoitteena on muuttuvien ja kehittyvien ammattiteatteriyhteisöjen tutkiminen sekä merkittävän suomalaisen teatterihistoriallisen materiaalin kokoaminen. Projektissa tutkimus- ja selvitystyön pohjalta toteutetaan kirjallinen historiikki ryhmämuotoisen ammattiteatterin ja Teatterikeskuksen historiasta ja nykypäivästä. Projektissa kerätään myös materiaalia vuonna 2021 Teatterimuseossa toteutettavaan kokoelmanäyttelyyn 50-vuotisesta ryhmämuotoisesta teatterikentästä ja sen muuttuvista yhteisöistä.


TEATTERISTA SUURI UUTINEN – TEATTEREIDEN TOIMINNAN JA VIESTINNÄN KEHITTÄMINEN 2018-2019

Kukaan ei käy teatterissa.
Teatteri on keski-ikäisten naisten huvia.
Teatteri on pateettista, konservatiivista ja siellä pönötetään.

Näitä myyttejä puretaan Suomen Teattereiden ja Teatterikeskuksen yhteishankkeessa Teatterista suuri uutinen.

Hankkeen myötä haluamme tarjota tietoa oletuksien sijaan ja uudistaa ammattiteattereiden toimintaa katsojien näkökulmasta. Haluamme varmistaa, että esteitä teatterin osallisuuteen ja osallistumiseen olisi mahdollisimman vähän. Näin tavoitamme kaikki potentiaaliset yleisömme.

Hankeessa mietimme, miten
- katsoja saisi entistä paremmin tietoa siitä mitä teattereissa jo nyt tapahtuu,
- katsojien olisi helpompi tulla teatteriin, olivat he millaisia tahansa,
- katsojat näkisivät sellaisia esityksiä, jotka oikeasti käsittelevät heidän kokemusmaailmaansa,
- katsojat tuntisivat teatterin toiseksi kodikseen, ja
teatterista tulisi vielä monipuolisemmin sosiaalisen kohtaamisen paikka.

Muutoksen tekevät suomalaiset ammattiteatterit yhdessä Suomen Teatterit ry:n ja Teatterikeskus ry:n kanssa. Hanke on alusta saakka teattereita osallistava. Teatterit tuottavat seminaareissa ja workshopeissa itse tietoa hyvistä käytännöistä, toimivista ideoista ja suunnittelevat uutta. Hanke sai käynnistymispotkun elokuussa 2017 Tampereen Teatterikesän teatteritapaamisessa, kun joukko teattereita pohti uusien yleisöjen tavoittamista.

Lisätietoa hankkeista: Maaria Kuukorento, toiminnanjohtaja Teatterikeskus ry, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.