Eurooppalaisen esittävän taiteen vapaan kentän taloudellista ja sosiaalipoliittista tilannetta kartoittava tutkimus – vastaa kyselyyn viimeistään tammikuussa 2021

Kuvituskuva kysely

EAIPA – European Association of Independent Performing Arts on eurooppalaisten esittävän taiteen vapaata kenttää edustavien järjestöjen katto-organisaatio. EAIPA on perustettu vuonna 2018 lisäämään tietoa ja ymmärrystä esittävän taiteen vapaasta kentästä, sen toimintaolosuhteista ja rahoituksesta eri Euroopan maissa sekä vahvistamaan ja kehittämään olemassa olevien järjestöjen yhteistyötä. Teatterikeskus liittyi EAIPA:n jäseneksi vuonna 2020.

Continue Reading

Hyvät toimintavat luovat hyvinvointia vapaan kentän ammattiteattereihin

Minkälaiset toimintatavat tukevat teatteri- ja orkesterilain ulkopuolella toimivien ammattiteatterien hallitustyötä, viestintää ja sitä kautta organisaatioiden työhyvinvointia? Teatteri Vanha Jukon hallituksen puheenjohtaja Jenni Saario keräsi opinnäytetyössään joukkoistamalla kehittämisehdotuksia vapaan kentän ammattiteattereilta ja kokosi listan kymmenestä hyvinvointia lisäävästä toimintavasta.

Continue Reading

Seminaariraportti: Teatterin, tanssin ja sirkuksen vapaa kenttä

Seminaari: Teatterin, tanssin ja sirkuksen vapaa kenttä 7.5.2015, klo 12-15, Teatterikulma, Helsinki.
Järjestäjät: Teatterikeskus ja Sirkuksen tiedotuskeskus
Raportin kirjannut: Aino Järvi-Eskola

Teatterikeskuksen toiminnanjohtaja Maaria Kuukorento ja sirkuksen tiedotuskeskuksen johtaja Lotta Vaulo avasivat tilaisuuden, jonka tarkoituksena oli keskustella erityisesti vapaan kentän edunvalvonnan mahdollisuuksista. Kuukorento ja Vaulo totesivat, että yhteiskunnan suhde taiteeseen on selvästi muuttunut. Tarvitaan uudelleen järjestäytymistä, jotta vapaan kentän ääni saadaan kuuluviin. Tilaisuuden järjestäjät halusivat kysyä, onko järkevää, että jokainen taidemuoto ajaa omaa etuaan erikseen pienissä yksiköissä vai voisiko vapaalta kentältä löytyä yhteisiä intressejä, joita ajaa yhteisen edunvalvontaorganisaation kautta.

Lue koko raportti tästä