LIVE2 –hankkeen esityshaku on käynnissä! 

Esityshaku on päättynyt. Valituista esityksistä lisätietoja uutisesta.

LIVE2-hanke etsii esittävän taiteen ohjelmistoon päiväkoteihin ja kouluihin (myös toinen aste) sopivia kiertue-esityksiä vuosien 2023–2024 ajalle ympäri Suomen. Esityksiä järjestetään myös sairaaloissa ja palvelukeskuksissa. 

Esityshaku on avoinna 22.6.-20.8.2023 klo 20.00 välisen ajan. 

Teatterikeskus vastaa teatterin, tanssin ja sirkuksen kiertuetuotannoista. Mukaan voivat hakea rekisteröityneet yhteisöt korkealaatuisilla, valmiilla esittävien taiteiden esityksillä, jotka soveltuvat kohderyhmille ja mukautuvat vaihteleviin tiloihin kiertäviksi. Huomioithan, että pelkkää musiikkia sisältävät esitykset hakevat edelleen Konserttikeskuksen oman syyskuussa aukeavan ohjelmahaun kautta. 

Tutustu LIVE-hankkeen hakuehtoihin ja lähetä hakemus > 

Ohjelmistovalinnasta vastaa Teatterikeskuksen nimeämä esitystoimikunta, joka koostuu esittävän taiteen alan ammattilaisista. Toimikuntaan etsitään parhaillaan jäävittömiä ja laaja-alaisesti esittävää taidetta tuntevia jäseniä mahdollisimman kattavasti ympäri Suomen. Ilmaise kiinnostuksesi tehtävään tai kysy lisätietoja sähköpostitse hankkeen tuottajalta niina.rintaopas@teatterikeskus.fi. Jäsenet saavat tehtävästään palkkion. 

HANKKEEN TAUSTAA 

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi huhtikuussa 2023 Konserttikeskus ry:lle miljoonan euron lisäavustuksen konserttien ja esitysten järjestämiseen. Rahoituksella jatketaan 2021–2022 toteutettua LIVE-hanketta, jossa kouluihin vietiin sirkuksen, tanssin ja teatterin esityksiä. LIVE 2 -jatkohankkeen tavoitteena on järjestää 900 esitystä ja saavuttaa 140 000 lasta ja nuorta kouluissa ja päiväkodeissa eri puolilla Suomea. Hanke toteutetaan vuosien 2023–2024 aikana. 

Hanke pyrkii parantamaan esittävän taiteen esitysten saatavuutta ja saavutettavuutta sekä lisäämään maantieteellistä tasa-arvoa. Esityksiä pyritään suuntaamaan erityisesti kuntiin, joissa lapsille ja nuorille on normaalisti tarjolla vain rajoitetusti kulttuuripalveluita. 

Huomioithan, että heinäkuussa vastauksissa on viivettä kesälomista johtuen. Lisätietoa esityshausta: niina.rintaopas@teatterikeskus.fi 

Edellinen
Edellinen

Hallitusohjelma vapaan kentän näkökulmasta

Seuraava
Seuraava

Teatterikeskus hakee tuottajaa