Tiedätkö mikä on esittävän taiteen vapaa kenttä?

Esittävät taiteet

Monimuotoinen ala, johon perinteisesti kuuluvat teatteri, tanssi ja sirkus.

Vapaa kenttä

viittaa ammatillisiin toimijoihin, jotka tuottavat ja esittävät produktioita ilman lakisääteistä rahoitusta.

Laajuus

Suomessa on yli 300 rahoituslain ulkopuolista esittävän taiteen ammattilaisryhmää, joissa toimii yli 4300 taiteen ammattilaista.

Uutta luova

Vapaa kenttä on usein se paikka, jossa uudet trendit syntyvät. Se työllistää ja tuo mukanaan paitsi lisää paikalliseen kulttuuriin, myös talouteen. Vapaa kenttä ehkäisee syrjäytymistä sekä tukee yhteiskunnallista keskustelua.

Vaikutukset

Taiteilijat ovat kohtaamisen ammattilaisia, joiden työ ruokkii rohkeutta. Kulttuuri kuuluu perustarpeisiin, jotka ovat ihmisessä läpi elämänkaaren. Haluamme kokea, tuntea tarkoitusta ja yhteyttä toisiimme. Se on myös oikeutemme ihmisinä

Tulevaisuuden ala

Esittävän taiteen vapaa kenttä tarvitsee kestävät rakenteet työlleen. Pitkäjänteinen toiminta moninkertaistaa taiteen vaikutukset. Vapaa kenttä johtaa meidät kohti tulevaisuutta.

Liity keskusteluun

Osallistu tapahtumiin ja keskusteluun taiteen merkityksestä yhteiskunnassa. Kun koet hienoa taidetta kerro siitä ja kannusta osallistumaan #VapaaTaide. Kaikki voivat olla mukana kulttuurin ja hyvinvoinnin edistämisessä.

Edellinen
Edellinen

Floor is Ours! Puuttumisen kulttuurin vahvistaminen esittävien taiteiden työyhteisössä -tutkimuksen loppuraportti on julkaistu

Seuraava
Seuraava

Leikkauksista on pelkkää haittaa